Ajankohtaista / Suomen kaasumarkkina on avattu onnistuneesti

Suomen kaasumarkkina on avattu onnistuneesti

Suomen kaasumarkkina on avattu onnistuneesti kilpailulle 1.1.2020. Kaasun myynti ja siirtoverkko on eriytetty toisistaan. Markkinalle on tullut useita toimijoita.

Kaasun siirtoverkostosta Suomessa vastaava Gasgrid Finland Oy asiakkaineen ja kumppaneineen olivat valmiina avaamaan Suomen kaasumarkkinan 1.1.2020 klo 7:00. Merkittäviä kaupallisia tai teknisiä haasteita ei ensimmäisen reilun viikon aikana ole ilmennyt. Suomen kaasumarkkinalle on tullut useita toimijoita hyödyntämään markkinamekanismeja.

Kaasu virtaa nyt suunnitelmien mukaisesti myös Suomen ja Viron välillä uudessa Balticconnector-kaasuputkessa. Ensimmäisen viikon aikana putken kapasiteetti Suomen suuntaan on ollut kokonaan käytössä.

“Olemme halunneet varmistaa, että kaikki markkinaosapuolet saavat kaasunsa luotettavasti sekä riittävää ja oikeaa tietoa toimiakseen tehokkaasti. Toivomme osapuolilta aktiivisuutta, jotta voimme edelleen kehittää toimintaamme vastaamaan tarpeita. Tähän liittyen järjestämme myös asiakastilaisuuden 12.2.2020”, kertoo Gasgrid Finlandin toimitusjohtaja Olli Sipilä.

Yleinen markkinadata tullaan julkaisemaan myös Gasgrid-portaalissa ja Euroopan kaasun siirtoverkko-operaattoreiden verkoston ENTSOG:n Transparency-alustalla.

Markkinaa koskevat kaupalliset yhteydenotot pyydämme lähettämään osoitteeseen commercial@gasgrid.fi.

Lisätietoja:

Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy, p. +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi.

Suomen_kaasumarkkina_on_avattu_onnistuneesti_10.01.2020

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria