Ajankohtaista / Maakaasuputki siirretään uusien asuntojen tieltä Myyrmäessä – putken uudella linjauksella kaadetaan puita

Maakaasuputki siirretään uusien asuntojen tieltä Myyrmäessä – putken uudella linjauksella kaadetaan puita

Raappavuorentien itäpuolelta Myyrmäessä kaadetaan helmi-maaliskuun aikana puita, jotta sinne voidaan siirtää nykyisin tien länsipuolella sijaitseva maakaasuputki.
Kaasuputken nykyiselle sijaintipaikalle suunnitellaan rakennettavan mm. asuintaloja ja päiväkoti.

Puita poistetaan Uomatien ja Virtatien väliseltä alueelta, tien vierestä asuinalueelle päin noin 10–15 metrin leveydeltä. Asuinalueen viereen jää noin 5–25 metrin kaistale puustoa.

Sekametsän puiden kaato tehdään pian, jotta ne ehditään kaataa ennen lintujen pesimiskautta.

Kaasuputken rakennustyöt alkavat touko-kesäkuussa ja valmistuvat lokakuussa. Kaasuputken rakentaa kaasun siirtoverkkoyhtiö Gasgrid Finland. Kaasuputken siirron tilaaja on Vantaan kaupunki.

Kun puusto on kaadettu ja kaasuputki siirretty, alue ennallistetaan. Asuinkortteleita lähimpänä olevalle puolelle istutetaan puuntaimia ja tien viereen kylvetään kukkaniittyä.

Lue lisää Vantaan kaupungin tiedotteesta >

Lisätietoja:
Marko Ikävalko
Asset manager, Operational supervisor transmission pipeline, Gasgrid Finland Oy
+358 (0)40 529 0511, marko.ikavalko(at)gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää.
Lue lisää: www.gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria