Ajankohtaista / Latvian kaasunsiirtoverkossa 1.5–20.6.2020 tapahtuvalla huoltotyöllä merkittävä vaikutus Balticconnector-kaasuputken tarjolle annettaviin kapasiteetteihin

Latvian kaasunsiirtoverkossa 1.5–20.6.2020 tapahtuvalla huoltotyöllä merkittävä vaikutus Balticconnector-kaasuputken tarjolle annettaviin kapasiteetteihin

Latvian kaasunsiirtoverkossa 1.5–20.6.2020 tehtävät huoltotyöt vaikuttavat mahdollisesti Balticconnector-kaasuyhdysputken tarjolle annettaviin kapasiteetteihin. Toimenpiteiden tarkkaa vaikutusta arvioidaan parhaillaan.

Latvian kaasun siirtoverkonhaltija Conexus Baltic Grid on itsenäisesti julkaissut 19.3. päivitetyn suunnitelman lokakuulle 2020 ulottuvasta kunnossapitosuunnitelmasta. Huoltosuunnitelman perusteella on tulkittavissa, että 1.520.6. Latvian verkossa on huoltokatko, jolla tulee olemaan merkittävä vaikutus Balticconnectorin käytössä olevaan kapasiteettiin. Gasgrid Finlandilla ei ole tietoa käytössä olevasta kapasiteetista Latvian ja Viron siirtoverkoissa huollon aikana ja sen vaikutuksista Balticconnectoriin. Conexus Baltic Grid tulee tiedottamaan aiheesta tarkemmin. Gasgrid Finland selvittää parhaillaan katkon vaikutuksia Suomen siirtojärjestelmälle ja Balticconnectorille.

Lisätietoja:
Olli Sipilä, toimitusjohtaja, p. +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi

 

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria