Ajankohtaista / Tiekartta johdattaa Suomea ja Baltian maita kohti entistä yhtenäisempää kaasumarkkinaa

Tiekartta johdattaa Suomea ja Baltian maita kohti entistä yhtenäisempää kaasumarkkinaa

Baltian maat ja Suomi tutkivat yhdessä Euroopan komission kanssa kaasumarkkinaintegraation mahdollisen syventämisen edellytyksiä ja vaikutuksia. Selvityksen tarkoituksena on löytää optimaalinen tapa edistää markkinaintegraatiota tulevina vuosina.

Euroopan komissio sekä Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan energiaministerit, sääntelyviranomaiset ja siirtoverkonhaltijat ovat sopineet yhteisestä tiekartasta koskien maiden kaasumarkkinaintegraatioprosessin edistämistä. Neljän maan yhteismarkkinan tavoittelu on ensimmäinen laatuaan EU:ssa.

Markkinaintegraatiotyön taustalla on tavoite parantaa alueen toimitusvarmuutta, tehostaa infrastruktuurin sekä tulevaisuuden investointien käyttöä, kohentaa likviditeettiä ja lisätä kilpailua, jotta kaasunkäyttäjät saisivat entistä edullisempaa kaasua ja korkealaatuisempaa palvelua. Suomen osalta Gasgrid Finland selvittää markkinaintegraation edistämistä ja sen vaikutuksia  tiiviissä yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön ja Energiaviraston kanssa.

Lisätietoa: Euroopan komission tiedote

Anni Sarvaranta, johtaja, strategia ja markkinakehitys, p. +358 50 348 2071, anni.sarvaranta@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää.
Lue lisää: www.gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria