Ajankohtaista / Maakaasuputken siirtourakka valmistumassa Patolan ja Maunulan alueella

Maakaasuputken siirtourakka valmistumassa Patolan ja Maunulan alueella

Patolan ja Maunulan alueella Helsingissä kulkevan maakaasuputken siirtourakan putkenrakennus on lähes valmis liitoksia lukuun ottamatta. Maakaasuputkia siirretään asuntorakentamisen ja Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentamisen takia. Uusi putkiosuus on koestettava ennen käyttöönottoa.

Koestustyövaiheet vaativat erikoiskaluston oloa liitospaikkojen läheisyydessä. Kalustojen käyntiäänet voivat aiheuttaa meluhaittaa ympäristöön. Käyntiäänien lisäksi voi kuulua paineiden säädöstä johtuvia suhisevia ääniä. Kyseiset työt on pakko tehdä yhtäjaksoisesti näiden onnistumiseksi ja siksi töitä tehdään myös pyhäpäivinä (helatorstaina) ja viikonloppuna. Pyrimme tekemään työt mahdollisimman nopeasti valmiiksi ja siten, että häiriö ympäristöön olisi mahdollisimman vähäinen.

Koestustyöt alkavat 20.5.2020 ja kestävät enintään 8.6.2020 asti. Meluhaittaa on erityisesti arkipäivisin klo 7–18 välisenä aikana. Alueella liikkuu tänä aikana myös tavanomaista enemmän työmaa-ajoneuvoja. Uusi putkilinja otetaan käyttöön liitostöiden valmistuttua 9.6.2020. Liitostöiden jälkeen työ jatkuu vielä paikoin vanhan putken purkamisella ja alueiden ennallistamisella. Kaikki alueet valmistuvat kesän 2020 aikana. Puisto- ja viheralueiden osalta erilliset maisemointityöt jatkuvat myös kesän 2020 jälkeen.

Kaasuputken siirtotyöt on Gasgrid Finland Oy:ltä tilannut Helsingin kaupunki. Pääurakoitsijana toimii E.M. Pekkinen Oy. Lisätietoja putki- ja johtosiirroista saa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta hel.fi/johtosiirrot.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja:
Sami Merelä, vastaava työnjohtaja, E.M. Pekkinen Oy, p. +358 40 707 4618, sami.merela@empekkinen.fi
Janne Volanen, valvoja, Gasgrid Finland Oy, janne.volanen@neste.com
Silja Hurskainen, tiimipäällikkö, Helsingin kaupunki, silja.hurskainen@hel.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria