Ajankohtaista / Maakaasuputken siirtourakka valmistumassa Jakomäen alueella

Maakaasuputken siirtourakka valmistumassa Jakomäen alueella

Jakomäen alueella Helsingissä kulkevan maakaasuputken siirtourakan putkenrakennus on lähes valmis liitoksia lukuun ottamatta. Maakaasuputkia siirretään palvelutilojen ja asuntojen rakentamisen takia. Uusi putkiosuus on koestettava ennen käyttöönottoa.

Koestustyövaiheet vaativat erikoiskaluston oloa liitospaikkojen läheisyydessä. Kalustojen käyntiäänet voivat aiheuttaa meluhaittaa ympäristöön. Käyntiäänien lisäksi voi kuulua paineiden säädöstä johtuvia suhisevia ääniä. Kyseiset työt on pakko tehdä yhtäjaksoisesti näiden onnistumiseksi ja siksi töitä tehdään myös viikonloppuna. Pyrimme tekemään työt mahdollisimman nopeasti valmiiksi ja siten, että häiriö ympäristöön olisi mahdollisimman vähäinen.

Koestustyöt alkavat 22.5.2020 ja kestävät enintään 26.5.2020 asti. Meluhaittaa on erityisesti arkipäivisin klo 7–18 välisenä aikana. Alueella liikkuu tänä aikana myös tavanomaista enemmän työmaa-ajoneuvoja. Uusi putkilinja otetaan käyttöön liitostöiden valmistuessa 27.5.2020. Liitostöiden jälkeen työ jatkuu vielä paikoin vanhan putken purkamisella ja alueiden ennallistamisella. Kaikki alueet valmistuvat kesän 2020 aikana.

Kaasuputken siirtotyöt on Gasgrid Finland Oy:ltä tilannut Helsingin kaupunki. Pääurakoitsijana toimii Louhintahiekka Oy. Lisätietoja putki- ja johtosiirroista saa kaupungin verkkosivuilta osoitteesta hel.fi/johtosiirrot.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja:

Olli Kaipainen, vastaava työnjohtaja, Louhintahiekka Oy, p. +358 44 0458785, olli.kaipainen@louhintahiekka.fi

Mikko Ruokonen, valvoja, Gasgrid Finland Oy, mikko.ruokonen@neste.com

Silja Hurskainen, tiimipäällikkö, Helsingin kaupunki, silja.hurskainen@hel.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää.

Lue lisää: www.gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria