Ajankohtaista / Gasgridin karttapalvelu verkossa

Gasgridin karttapalvelu verkossa

Gasgridillä on julkiseen käyttöön tarkoitettu karttapalvelu, jossa näkyy putkisto ja siihen liittyviä tietoja. Tutustu kartta.gasgrid.fi

Karttapalvelussa näkyvät seuraavat tiedot: käytössä oleva putkisto, asiakkaiden rajapintoina toimivat paineenvähennysasemat, putken merkintään maastossa käytettävät linjamerkinnät, putken sähköiseen katodisuojaukseen liittyviä tietoja (anodikentät, kaapelit, mittapylväät), valvojien yhteystiedot ja runsaasti erilaisiin toimintoihin putkiston läheisyydessä liittyviä turvaetäisyyksiä.

Karttapalvelu toimii myös maastossa puhelimissa ja muissa älylaitteissa. Maastossa palvelua voi hyödyntää putkiston sijainnin arvioinnissa esim. kaivuutöissä ja töiden suunnittelussa sekä linjaraivauksissa.

Palvelussa näkyvät turvaetäisyydet auttavat arvioimaan erilaisissa hankkeissa huomioitavia etäisyyksiä, jotka vaihtelevat 5 – 500 m hankkeen tyypin mukaan. Pysyvien rakenteiden sijoittaminen kaasulinjalle, merkittävää tärinää kaasuputkelle aiheuttava toiminta ja  muutokset putken rakentamisen aikaisiin olosuhteisiin käsitellään kirjallisesti Gasgridin lausuntomenettelyssä. Kotisivullamme kerrotaan lausuntomenettelystä kaasuputkiston vaikutusalueella (linkki).

Palvelusta saatavilla olevat tiedot eivät anna lupaa omatoimiseen putken läheisyydessä kaivamiseen! Turvaetäisyydet / Toiminta putkilinjalla / Ylitykset, kaivut ja kaapelointi kohdassa on 5m putkesta tai siihen liittyvistä rakenteista ulottuva alue, jolla työskentely on kielletty ilman putkenomistajan lupaa.
Alueella työskenneltäessä ota yhteys keskusvalvomoon, keskusvalvomo@gasgrid.fi / p. 020 447 8713 tai alueen valvojiin (linkki).

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria