Ajankohtaista / Asukastiedote Pessankosken aseman ympäristöön Kuusankoskella

Asukastiedote Pessankosken aseman ympäristöön Kuusankoskella

Gasgrid Finland Oy:n kaasuputkistoon liittyvällä Kuusankosken Pessankosken asemalla on tehty lämmityssaneeraustyötä syyskuussa. Työhön liittyi lämmityskiertojärjestelmän jäähdytinnesteseoksen vaihto. Työtä tehtiin käytännössä ti 8.9. – ke 9.9. välisenä aikana.

Keskiviikkona 9.9. havaittiin, että käytöstä poistettu kemikaalivesiseos on kadonnut piha-alueella olleesta 1000 litran kontista. Kemikaalivesi oli noin 20-prosenttista ja sitä oli 800 litraa kontissa. Tapauksessa on mahdollista, että kemikaalivesi-seos olisi joutunut maaperään. Asia ilmoitettiin heti Kouvolan kaupungin ympäristönsuojeluun. Kemikaaliveden päätyminen maaperään ei ole varmaa, koska kontin todettiin olevan ehjä ja pohjaventtiili oli kiinni. Gasgrid otti heti seuraavana päivänä maaperänäytteet ja tutki ulkopuolisessa laboratoriossa maaperän glykolipitoisuuden. Tulosten mukaan glykolipitoisuus oli alle määritysrajan eli tulos ei osoittanut kemikaaliveden olevan maaperässä. Olemme käynnistäneet ja toteuttaneet toimenpiteitä asian lisäselvittämiseksi. Varmuuden vuoksi haluamme tiedottaa asiasta lähiasukkaita noin 200 metrin säteellä Pessankosken aseman ympäristössä (Hevoslammentien ja Kuusaanniementien risteyksessä).

Asia ei vaadi teiltä toimenpiteitä, mikäli kiinteistönne on liitetty kunnan vesijohtoverkostoon. Jos teillä kuitenkin on käytössä oma talousvesikaivo, olettehan yhteydessä Kouvolan kaupungin ympäristöpalveluihin.

 

Lisätietoja:

Gasgrid Finland Oy

HSEQ päällikkö Minna Tolonen, puhelinnumero 050 59 89 148

 

Kouvolan kaupunki, ympäristöpalvelut

Jaana Anastasakis, puhelinnumero 020 615 80 32

Valtakatu 33
PL 32
45701 Kuusankoski
www.kouvola.fi

 

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää.

Lue lisää: www.gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria