Ajankohtaista / Energiavirasto on käynnistänyt kuulemisen Gasgrid Finlandin siirtopalvelun ehdoista ja Balticconnectorin kapasiteetinjakomekanismin ehdoista

Energiavirasto on käynnistänyt kuulemisen Gasgrid Finlandin siirtopalvelun ehdoista ja Balticconnectorin kapasiteetinjakomekanismin ehdoista

Energiavirasto kuulee sidosryhmiä siirtoverkonhaltijan esittämistä siirtopalvelun ja Balticconnectorin kapasiteetinjakomekanismin ehdoista 13.11.2020 saakka.

Kuulemisdokumentit löytyvät täältä: https://energiavirasto.fi/-/kuuleminen-jarjestelmavastaavan-siirtoverkonhaltijan-gasgrid-finland-oy-n-siirtopalvelun-ehdoista-ja-balticconnectorin-kapasiteetinjakomekanismin-ehdoista

Siirtopalvelun ehdot

Gasgrid Finland on toimittanut Energiavirastolle vahvistettavaksi päivitetyt siirtopalvelun ehdot, jotka tulisivat voimaan 1.1.2021. Tällä hetkellä voimassa olevat siirtopalvelun ehdot ovat voimassa 31.12.2020 asti. Gasgrid Finland on lisäksi toimittanut ehtodokumentin, josta on todennettavissa tehdyt päivitykset tällä hetkellä voimassa olevaan siirtopalvelun ehtodokumenttiin.

Energiavirasto varaa asiasta kiinnostuneille mahdollisuuden lausua siirtopalvelujen ehdoista. Lausunnot on toimitettava Energiavirastolle viimeistään perjantaina 13.11.2020 sähköpostiosoitteeseen: kirjaamo(a)energiavirasto.fi sekä kopiona buket.yuksel(a)energiavirasto.fi. Lausunnot voi toimittaa myös osoitteella Energiavirasto, Lintulahdenkuja 2 A, 00530 Helsinki. Lausunnossa on viitattava diaarinumeroon 1951/533/2020.

Lisätietoja antaa asiantuntija Buket Yüksel, Energiavirasto, buket.yuksel(a)energiavirasto.fi, puh. 029 5050 150.

Balticconnectorin kapasiteetinjakomekanismin ehdot

Maakaasumarkkinalain 100 §:n mukaan Energiavirasto vahvistaa maakaasujärjestelmän ulkomaanyhteyksissä noudatettavat siirtopalvelun ehdot vuodeksi 2021 ennen niiden käyttöönottamista. Vahvistuspäätös on voimassa vuoden ajan.

Gasgrid Finland on toimittanut Energiavirastolle vahvistettavaksi päivitetyt Balticconnectorin kapasiteetinjakomekanismia koskevat ehdot, jotka tulisivat voimaan 1.1.2021. Tällä hetkellä voimassa olevat ehdot ovat voimassa 31.12.2020 asti.

Energiavirasto varaa asiasta kiinnostuneille mahdollisuuden lausua Balticconnectorin kapasiteetinjakomekanismin ehdoista. Lausunnot on toimitettava Energiavirastolle viimeistään perjantaina 13.11.2020 sähköpostiosoitteeseen: kirjaamo(a)energiavirasto.fi sekä kopiona meri-katriina.pyharanta(a)energiavirasto.fi. Lausunnot voi toimittaa myös osoitteella Energiavirasto, Lintulahdenkuja 2 A, 00530 Helsinki. Lausunnossa on viitattava diaarinumeroon 1950/533/2020.

Lisätietoja antaa asiantuntija Meri-Katriina Pyhäranta, Energiavirasto, meri-katriina.pyharanta(a)energiavirasto.fi, puh. 029 505 0093.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Testaamme vikabanneria