Ajankohtaista / Gasgrid Finlandin hallitukseen uutta sääntely- ja energiaosaamista

Gasgrid Finlandin hallitukseen uutta sääntely- ja energiaosaamista

Gasgrid Finland Oy:n hallituksen uusina jäseninä aloittavat lakiasiainjohtaja Saija Kivinen ja professori Jero Ahola.

Gasgrid Finlandin omistaja on nimittänyt yhtiön hallitukseen kaksi uutta jäsentä vahvistamaan yhtiön strategista näkemystä: lakiasiainjohtaja, oikeustieteen kandidaatti Saija Kivinen on työskennellyt pitkään teollisuuden ja teknologia-alan lakiasioiden parissa vastaten parhaillaan Telia Finlandin lakiasioista yhtiön johtoryhmässä. Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston sähköjärjestelmien energiatehokkuuden professori Jero Ahola on puolestaan joustavien energiajärjestelmien ja mm. vedyn tuotannon ja energianvarastoinnin suomalainen huippuasiantuntija.

”Gasgrid Finlandilla on merkittävä rooli Suomen avoimen ja entistä dynaamisemman kaasumarkkinan edistäjänä. On hienoa olla mukana toteuttamassa yhtiön uutta strategiaa tilanteessa, jossa säännelty toimintaympäristö on muutoksessa ja markkinat juuri avautuneet kilpailulle”, kertoo Saija Kivinen.

”Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus ja näköalapaikka päästä vaikuttamaan suomalaisen energiajärjestelmän kehitykseen. Käynnissä oleva energiamurros on  samalla sekä uhka että ainutlaatuinen mahdollisuus Suomelle ja suomalaiselle teollisuudelle”, toteaa Jero Ahola.

Gasgrid Finland on nyt toiminut siirtoverkonhaltijana Suomen avoimella kaasumarkkinalla vuoden alusta saakka. Yhtiö on lokakuussa julkaissut uuden strategiansa, joka pohjautuu mm. sidosryhmiä laajasti osallistaneeseen skenaariotyöskentelyyn. Yhtiön visio vuoteen 2035 kuuluu seuraavasti: ”Kaasut mahdollistavat hiilineutraalin yhteiskunnan – me tarjoamme sille alustan.”

Energiatoimialalla ja teollisuudessa tehdään laajalla rintamalla töitä ja suunnitelmia, jotka vievät kohti hiilineutraalia Suomea, samanaikaisesti mm. Euroopan komissio on julkaissut omat energiajärjestelmien integrointia ja vetyä koskevat strategiansa.

”Suomessa ja Euroopassa on nyt vahva tahto viedä muutos kohti ilmastoneutraaliutta maaliin saakka. Olen innoissani siitä, että saamme yhtiömme hallitukseen sekä infrastruktuurialojen sääntelyn että energiateknologioiden kehityksen huippuosaamista kirittämään ja ohjaamaan meitä päämääräämme kohti”, iloitsee Gasgrid Finlandin toimitusjohtaja Olli Sipilä.

Gasgrid Finlandin hallituksessa jatkavat puheenjohtajana Kai-Petteri Purhonen sekä jäseninä Päivi Nerg ja Asta Sihvonen-Punkka. Yhtiön omistajaohjaus on valtiovarainministeriössä.

Lisätietoja:

Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy, p. +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Testaamme vikabanneria