Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Gasgrid on mukana Maskiton meri -kampanjassa: Pidetään huolta kansallisaarteistamme – luonnosta ja vesistöistä

Gasgrid on mukana Maskiton meri -kampanjassa: Pidetään huolta kansallisaarteistamme – luonnosta ja vesistöistä

Käytetyt kertakäyttömaskit ovat olleet tuttu näky ympäristössä viime elokuusta alkaen, kun maskisuositukset tulivat voimaan. Helatorstaina käynnistyvällä Maskiton meri -kampanjalla halutaan kannustaa pitämään huolta kansallisaarteistamme – luonnosta ja vesistöistä. Kampanjalla muistutetaan, että käytetyt kertakäyttömaskit kuuluvat roskikseen, eivät luontoon tai vesistöihin.

Kaikki kertakäyttömaskit sisältävät muovia, eli ne eivät maadu luonnossa. Ympäristöön heitetyt maskit, kuten roskat yleensäkin, voivat helposti päätyä vesistöihin. Siellä ne aiheuttavat haittoja vesieliöille, jotka saattavat syödä niitä tai takertua niihin. Lisäksi kertakäyttömaskeissa käytetty polypropeenimuovi hajoaa vedessä haitalliseksi mikromuoviksi, joka kulkeutuu ravintoketjussa eteenpäin.

Ajatus kampanjasta tuli, koska käytettyjä maskeja näkyy todella paljon kaikkialla ympäristössämme. Haluamme kannustaa ihmisiä pitämään huolen, että käytetty kertakäyttömaski päätyy aina roskikseen, eikä vahingossakaan tipu esimerkiksi taskusta kadulle. Kertakäyttömaski ei maadu ja se aiheuttaa siten haittaa luonnossa”, kertoo kampanjan suojelijana toimivan John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Maskiton meri on usean organisaation järjestämä yhteiskampanja. Kampanjan toteuttaa viestintätoimisto Cocomms, ja sen ovat mahdollistaneet Borealis Polymers, Gasgrid Finland, John Nurmisen Säätiö, Kemianteollisuus, Kemira, Muoviteollisuus, Orion, Pidä Saaristo Siistinä ry, Yara ja ympäristöministeriö.

Kesä on ulkona olon aikaa ja Maskiton meri -kampanjassa mukana olevat organisaatiot toivovatkin kaikkien pystyvän nauttimaan Suomen luonnosta ilman roskia. Huolehdithan sinäkin siis, että kertakäyttömaskisi päätyvät käytön jälkeen energia-, seka- tai polttokelpoiseen jätteeseen.

Osallistu keskusteluun ja tärkeän sanoman levittämiseen sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #maskitonmeri #maskieimaadu.

Gasgridille on tärkeää ympäristöhäiriötön toiminta, mikä on osa yhtiön vastuullisuusohjelmaa ja tavoitteita”, sanoo Gasgridin vastuullisuuspäällikkö Minna Tolonen. ”Jokainen meistä voi tehdä omassa elämässään helpon päivittäisen päätöksen laittaa kertakäyttömaskin roskikseen, jotta se ei päädy luontoon. Pidäthän huolta kansallisaarteestamme eli luonnosta ja vesistöstä ja laita maski roskikseen!

Lisätietoja:

Engela Gyldén, Johdon assistentti & vietintäkoordinaattori, engela.gylden@gasgrid.fi
Aino Salo, Vaikuttajaviestinnän johtaja, Cocomms, aino.salo@cocomms.com +358 50 3069599

#maskitonmeri #maskieimaadu

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: