Ajankohtaista / Vakuushallintaan muutoksia 30.9.2021

Vakuushallintaan muutoksia 30.9.2021

Kehitämme vakuushallintaan liittyvää toimintatapaamme ja otamme käyttöön uuden vakuushallintamallin 30.9.2021 lähtien.

Suurimmat muutokset verrattuna nykyiseen malliin ovat huomattava kevennys vaaditun vakuuden määrään sekä sidotun vakuuden määrän laskentaperiaatteen muutos. Vakuuden asettamista pankkitilitalletuksena on toivottu ja valmistelemme mahdollisuutta käyttää sitä joustavana lisäelementtinä vakuusvelvoitteiden täyttämiseksi. Verojen ja tasepoikkeamamaksujen osalta vakuusmalli pysyy ennallaan.

Tulemme käyttöönottamaan uuden vakuusmallin Gasgrid Portaaliin loppuvuoden aikana. Siihen saakka määritämme ja tiedotamme teille vaaditun vakuuden sekä sidotun vakuuden määrän sähköpostilla kuukauden viimeisellä viikolla sekä erikseen pyydettäessä.

Alla oleva kuva esittää vakuusmallin eri komponentit, jotka määrittävät vakuustarpeen kapasiteettivarausta tehtäessä. Uusi vakuusmalli otetaan käyttöön 30.9.2021 alkaen.

Haluamme jatkossa tarjota teille palveluna myös kuukausittaisen ennakkoarvion asetetun vakuuden riittävyydestä. Tarvittaessa vakuuden riittävyyttä voidaan tarkastella ennen seuraavan kapasiteettijakson tilauksia.

Lisätietoja: Niina Heiskanen, asiakaspalvelupäällikkö, Gasgrid Finland, niina.heiskanen@gasgrid.fi, +358 50 377 7148 tai commercial@gasgrid.fi.

 

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria