Ajankohtaista / Kuuleminen Gasgrid Finlandin vuoden 2022 hinnastosta sekä tariffiverkkosäännön artiklan 30 mukaisista tiedoista

Kuuleminen Gasgrid Finlandin vuoden 2022 hinnastosta sekä tariffiverkkosäännön artiklan 30 mukaisista tiedoista

Gasgrid Finland järjestää kuulemisen vuoden 2022 hinnastosta, joka sisältää muun muassa syöttö- ja ottokapasiteettien viitehinnat (vuosikapasiteettituotteiden hinnat), hyödykemaksun sekä jakeluverkonhaltijoilta kerättävän datahub-maksun. Hinnaston lisäksi kuulemisasiakirja sisältää tariffiverkkosäännön artiklan 30 mukaiset tiedot koskien kaasujärjestelmän teknisiä tietoja sekä taloudellisia lukuja. Hinnastoa sovelletaan Suomessa 1.1.2022 – 31.12.2022.

Löydät kuulemismateriaalin tästä.

Gasgrid Finland kannustaa lähettämään kirjallisen lausunnon tässä asiakirjassa ehdotetuista hinnoista ja maksuista. Lausuvien osapuolten on erikseen ilmoitettava, ovatko heidän lausuntonsa tai osa siitä luottamuksellisia tietoja, joita ei voi julkaista nettisivuillamme. Siirtoverkonhaltijalla on oikeus toimittaa vastaanotetut lausunnot sääntelyviranomaiselle eli Energiavirastolle.

Lausunnot on toimitettava viimeistään tiistaina 9. marraskuuta klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen commercial@gasgrid.fi sekä mika.myotyri@gasgrid.fi (cc).

Huomioithan, että Energiavirasto järjesteää kuulemisen kapasiteettituotteiden hintakertoimista, kausitekijöistä sekä alennuksista tariffiverkkosäännön artiklan 28 mukaisesti. Energiaviraston järjestämä kuuleminen on avoinna 5.11.2021 saakka.

Gasgrid julkaisee lopullisen hinnaston 30.11.2021 mennessä huomioituaan kuulemisessa vastaanotetut lausunnot.

Lisätietoja: Mika Myötyri, kehityspäällikkö, kaasumarkkinat, mika.myotyri@gasgrid.fi, tel. +358 45 112 4515

 

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria