Ajankohtaista / Suomen kaasumarkkinalla on julistettu ennakkovaroitustaso 6.5.2022

Suomen kaasumarkkinalla on julistettu ennakkovaroitustaso 6.5.2022

Suomen toimivaltainen viranomainen, Huoltovarmuuskeskus, on julistanut Suomen kaasumarkkinalle EU-toimitusvarmuusasetuksen mukaisen ennakkovaroitustason 6.5.2022. Syynä ennakkovaroitustason julistamiseen on kasvanut epävarmuus Venäjän kaasutoimitusten jatkuvuudesta.

Järjestelmävastaava siirtoverkonhaltija Gasgrid Finland seuraa järjestelmän ja markkinan toimintaa. Ennakkovaroitustason julistaminen ei aiheuta välittömiä markkinanohjaustoimia, sillä Suomen kaasujärjestelmä on ennakkovaroitustason julistamishetkellä normaalissa tilassa.

Gasgrid Finland tiedottaa kaikista markkinaa koskevista tapahtumista viipymättä UMM-viestien avulla Get Balticin järjestelmäalustalla.

Lisätietoa:
Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria