Ajankohtaista / Gasgrid Finlandin ja Fortumin sopimusneuvottelut on saatu päätökseen – LNG-terminaalilaivahanke etenee suunnitellusti

Gasgrid Finlandin ja Fortumin sopimusneuvottelut on saatu päätökseen – LNG-terminaalilaivahanke etenee suunnitellusti

Gasgrid Finland ja Fortum ovat allekirjoittaneet sopimuksen kelluvan LNG-terminaalialuksen, Exemplarin, sijoittamisesta Fortumin Inkoon satamaan. Suomen etelärannikolla sijaitsevassa Inkoossa on tarkoitukseen sopiva syväsatama lähellä putkilinjoja, joita pitkin kaasu jaellaan teollisuus- ja muiden sektoreiden loppukäyttäjille Suomessa, Virossa ja Itämeren alueella.

”Tiimimme sekä Gasgridilla että Fortumilla ovat tehneet kesän yli hienoa työtä. Allekirjoitimme esisopimuksen viitoittamalla tiellä sopimuksen kelluvan LNG-terminaalin sijoittamisesta Inkoon satamaan. Iso kiitos hyvästä yhteistyöstä tähän mennessä”, kertoo Gasgridin toimitusjohtaja Olli Sipilä.

Satamarakenteiden ja maakaasuputken rakentaminen on jo aloitettu ja LNG-terminaalialus on tavoitteena saada käyttöön joulukuun 2022 aikana.

Ajankohtaiset tiedot LNG-terminaalilaivahankkeesta sekä aikaisemmat tiedotteet löytyvät täältä.

 

Lisätietoja:
Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy,  +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi
Esa Hallivuori, Kelluvan LNG-terminaaliprojektin johtaja, Gasgrid Finland Oy, +358 40 581 5027, esa.hallivuori@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria