Ajankohtaista / Haminan LNG-terminaalin kaupallinen käyttöönotto lähestyy – Gasgrid Finland on asettanut tarjolle syöttökapasiteetin LNG-terminaalista Suomen kaasujärjestelmään

Haminan LNG-terminaalin kaupallinen käyttöönotto lähestyy – Gasgrid Finland on asettanut tarjolle syöttökapasiteetin LNG-terminaalista Suomen kaasujärjestelmään

Haminan LNG-terminaalin kaupallinen käyttöönotto lähestyy tarjoten markkinaosapuolille uuden tuontireitin kaasutoimituksille. Kaupallisen käyttöönoton on määrä tapahtua 1.10.2022 klo 07:00. Gasgrid asettaa shippereille tarjolle syöttökapasiteetin LNG-terminaalista Suomen kaasujärjestelmään. Mikäli shipperit haluavat syöttää kaasua Suomen kaasujärjestelmään lokakuun 1. päivästä alkaen, syöttökapasiteettivaraukset ja nominaatiot on tehtävä syyskuun loppuun mennessä markkinasääntöjen mukaisesti.  

Gasgrid tarjoaa syöttökapasiteettia voimassa olevan markkinasäännöstön mukaisesti varausjärjestyksessä. Hamina LNG:n julkaisemien terminaalisääntöjen mukaan terminaalikapasiteetti LNG-terminaalista Suomen kaasujärjestelmään on 4 800 MWh/päivä. Gasgrid tarjoaa markkinaosapuolille syöttökapasiteettia Suomen kaasujärjestelmään rajoituksetta, mikä mahdollistaa joustavat aikaikkunat standardikapasiteettituotteiden (vuosi-, kvartaali-, kuukausi-, päivä- ja päivänsisäinen kapasiteettituote) varaamiselle. Syöttökapasiteettituotteiden hinnat noudattavat voimassa olevaa siirto- ja palveluhinnastoa.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria