Ajankohtaista / LNG-terminaalilaivan satamarakenteiden porapaalutustyöt saatu valmiiksi

LNG-terminaalilaivan satamarakenteiden porapaalutustyöt saatu valmiiksi

Inkoon satama-alueella on saatu valmiiksi nesteytettyä maakaasua sisältävän kelluvan LNG-terminaalilaivan satamaterminaalin rakentamisen porapaalutustyöt. Gasgridin johdolla valtion toimeksiannosta toteutettavalla LNG-terminaalilaivahankkeella varmistetaan kaasun saanti teollisuudelle, raskaalle liikenteelle sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantoon myös kotitalouksien tarpeisiin.

”Olemme nyt saaneet terminaalin urakoinnin yhden kriittisen ja vaativan rakennusvaiheen, eli porapaalutustyöt, valmiiksi. Kiitämme erityisesti lähialueiden asukkaita joustavuudesta ja ymmärtävästä asenteesta”, kertoo Gasgridin LNG-terminaaliprojektin johtaja Esa Hallivuori. ”Elokuussa 2022 alkaneiden terminaalin vaativien rakennustöiden eteneminen on pysynyt suunnitellussa ja poikkeuksellisen kireässä aikataulussa. Satamarakenteiden on määrä valmistua joulukuussa LNG-terminaalilaivan saapumista varten. Tämän jälkeen nesteytettyä maakaasua sisältävä laiva liitetään kaasun siirtoverkostoomme.”

Satamarakenteiden paaluttamiseen ja perustamiseen käytettiin laiturialueen työmaalla yli 30 metrin pituisia teräksisiä porapaaluja yhteensä 112 kappaletta. Terminaalin rakennusprojekti työllistää suunnittelun ammattilaiset mukaan lukien keskimäärin noin 100 henkilöä.

291 metriä pitkän ja 43 metriä leveän LNG-terminaalilaivan nesteytetyn maakaasun tuotantokäyttö ja kaasun jakelu pyritään käynnistämään tammikuussa 2023. Suomen huoltovarmuuden kannalta kriittisen tärkeällä LNG-terminaalilaivahankkeella turvataan kaasun saatavuus pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätietoja:
Esa Hallivuori, LNG-terminaaliprojektin johtaja, Gasgrid Finland Oy, puh. +358 40 581 5027, esa.hallivuori@gasgrid.fi
Virve Wright, viestintä-, vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Gasgrid Finland Oy, p. +358 40 552 9219, virve.wright@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria