Ajankohtaista / Satu Mattila nimitetty Gasgrid Floating LNG Terminal Finlandin toimitusjohtajaksi

Satu Mattila nimitetty Gasgrid Floating LNG Terminal Finlandin toimitusjohtajaksi

KTM Satu Mattila (45) on nimitetty Gasgrid Floating LNG Terminal Finland Oy:n toimitusjohtajaksi 9.1.2023 alkaen. Gasgrid Floating LNG Terminal Finland on Gasgrid Finlandin tytäryhtiö, joka ryhtyy operoimaan Inkooseen joulukuussa 2022 saapuvan LNG-terminaalilaivan liiketoimintaa. Mattilalla on yli 20 vuoden kokemus energia-alan laivalogistiikasta, ja hän on ollut jo aikaisessa vaiheessa mukana tuomassa markkinoille korkealaatuista uusiutuvaa polttoainetta.

Gasgridin johdolla toteutettavalla LNG-terminaalilaivahankkeella turvataan Suomessa kaasun saatavuus pitkälle tulevaisuuteen. Huoltovarmuuden kannalta tärkeällä hankkeella korvataan Venäjältä Suomeen aiemmin tulleita kaasutoimituksia. LNG-terminaalilaiva mahdollistaa myös kaasutoimituksia Baltian maihin ja jopa Puolaan.

”On hienoa saada olla mukana uudenlaisessa ratkaisussa turvaamaan Suomen energiansaanti muuttuvassa maailmantilanteessa. Samalla pääsen laajentamaan entisestään omaa energia-alan tuntemustani ja uskon taustani merilogistiikassa sekä LNG:n parissa tarjoavan vahvan lähtökohdan tulevaan tehtävääni. Odotan innolla uusia haasteita sekä yhteistyötä uusien kollegoiden, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa”, kertoo Gasgrid Floating LNG Terminal Finlandin tuleva toimitusjohtaja Satu Mattila. ”Olen aina pyrkinyt luomaan pitkäaikaisia kumppanuuksia ja läpinäkyvää liiketoimintaa.”

Viimeiset 10 vuotta Mattila on toiminut monissa vastuutehtävissä North European Oil Trade Oy:ssä. Hän on ollut suunnittelemassa ja rakentamassa logistiikkaketjua öljy- ja biotuotteille nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä ja toiminut edelläkävijänä Itämeren alueen LNG-käyttöisten laivojen vastuullisessa ja turvallisessa logistiikassa.

”Inkoon kelluva LNG-terminaaliprojekti etenee ennätysajassa kohti käyttöönottoa joulukuussa. Sen jälkeen alkaa terminaaliyhtiön toiminnan vakiinnuttaminen ja edelleen kehittäminen yhdessä henkilöstön, Suomi-Baltia-alueen asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Satu on erinomainen henkilö luotsaamaan terminaaliyhtiötä eteenpäin tärkeässä roolissa Itämeren alueen energiaturvallisuuden varmistamiseksi. Hänen kokemuksensa, osaamisensa ja arvopohja auttavat koko Gasgridiäkin elämään todeksi ratkaisukeskeistä visiotaan. Toivotan Sadun tervetulleeksi mukaan koko tiimin puolesta”, sanoo Gasgrid Finlandin toimitusjohtaja Olli Sipilä.

Lisätietoja:
Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy, +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria