Ajankohtaista / Energiavirasto on vahvistanut FSRU:n terminaalisäännöt

Energiavirasto on vahvistanut FSRU:n terminaalisäännöt

Energiavirasto on toimivaltaisena viranomaisena vahvistanut Floating LNG Terminal Finland Oy:n (FLTF) terminaalisäännöt. FLTF on Gasgrid Finland Oy:n 100 % tytäryhtiö.

Terminaalisäännöt on laadittu varmistamaan terminaalikapasiteetin tasapuolinen ja syrjimätön saatavuus kaikille markkinatoimijoille.

Hyväksyntää edelsi sääntöjen julkinen kuuleminen, jonka aikana Energiavirasto sai lukuisia kommentteja ja kysymyksiä terminaalisäännöistä. Näiden perusteella sääntöihin tehtiin tarkennuksia ja muita muutoksia, jotta ne vastaavat paremmin käyttäjien tarpeita.

”Terminaalisääntöjen hyväksyntä on merkittävä askel terminaalin kaupallisen käytön aloittamiselle. Olemme erityisen tyytyväisiä sujuvaan yhteistyöhön Energiaviraston kanssa. Olemme kiitollisia heille ja myös muille sidosryhmillemme ja yhteistyökumppaneillemme ripeästä toiminnasta ja hyvästä yhteistyöstä tässä kansallisen huoltovarmuuden kannalta tärkeässä hankkeessa”, toteaa Olli Sipilä, Gasgrid Finlandin toimitusjohtaja ja FLTF:n hallituksen puheenjohtaja.

Vahvistetut säännöt, ehdot ja sopimukset löytyvät Gasgrid Finlandin verkkosivuilta: Terminaalisäännöt ja -sopimukset.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria