Ajankohtaista / LNG-terminaalilaiva Exemplar saapumassa Inkooseen 25.-28. joulukuuta

LNG-terminaalilaiva Exemplar saapumassa Inkooseen 25.-28. joulukuuta

Kelluvan LNG-terminaalilaiva Exemplarin on määrä saapua Inkoon syväsatama-alueelle 25.-28. joulukuuta. Laivan lopullinen saapumisaikataulu tarkentuu lähipäivien kuluessa, ja siihen vaikuttavat sääolosuhteet matkan varrella sekä Suomen rannikolla. Gasgrid Finlandin toteuttamalla LNG-terminaalilaivahankkeella on tarkoitus varmistaa kaasun saanti teollisuudelle, energiantuotannolle ja kotitalouksille sekä turvata Suomen huoltovarmuutta vuoden 2023 alusta alkaen.

LNG-terminaalilaivahankkeella turvataan Suomessa kaasun saatavuus pitkälle tulevaisuuteen. Kelluva LNG-terminaalilaiva Exemplar sisältää täyteen lastattuna noin 68 000 tonnia LNG:tä, eli nesteytettyä maakaasua.

Inkoon syväsatamaan vievä meriväylä tullaan sulkemaan muulta meri- ja laivaliikenteeltä laivan saapuessa Inkoon edustalle. Satama-alueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

Kaikki on valmiina, jotta 291 m pitkä ja 43 m leveä Exemplar voidaan ankkuroida turvallisesti Inkoon syväsatamaan sekä integroida Gasgridin kaasunsiirtoverkostoon. Laituri- ja kiinnityspaikkarakenteiden rakennevahvuudet ja vetolujuudet ovat moninkertaiset tavanomaiseen laivaliikenteeseen verrattuna.

Lisätietoja:
Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy, puh. +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria