Search
Close this search box.
Ajankohtaista / LNG-terminaalilaiva Exemplar saapumassa Inkooseen 25.-28. joulukuuta

LNG-terminaalilaiva Exemplar saapumassa Inkooseen 25.-28. joulukuuta

Kelluvan LNG-terminaalilaiva Exemplarin on määrä saapua Inkoon syväsatama-alueelle 25.-28. joulukuuta. Laivan lopullinen saapumisaikataulu tarkentuu lähipäivien kuluessa, ja siihen vaikuttavat sääolosuhteet matkan varrella sekä Suomen rannikolla. Gasgrid Finlandin toteuttamalla LNG-terminaalilaivahankkeella on tarkoitus varmistaa kaasun saanti teollisuudelle, energiantuotannolle ja kotitalouksille sekä turvata Suomen huoltovarmuutta vuoden 2023 alusta alkaen.

LNG-terminaalilaivahankkeella turvataan Suomessa kaasun saatavuus pitkälle tulevaisuuteen. Kelluva LNG-terminaalilaiva Exemplar sisältää täyteen lastattuna noin 68 000 tonnia LNG:tä, eli nesteytettyä maakaasua.

Inkoon syväsatamaan vievä meriväylä tullaan sulkemaan muulta meri- ja laivaliikenteeltä laivan saapuessa Inkoon edustalle. Satama-alueelle on ulkopuolisilta pääsy kielletty.

Kaikki on valmiina, jotta 291 m pitkä ja 43 m leveä Exemplar voidaan ankkuroida turvallisesti Inkoon syväsatamaan sekä integroida Gasgridin kaasunsiirtoverkostoon. Laituri- ja kiinnityspaikkarakenteiden rakennevahvuudet ja vetolujuudet ovat moninkertaiset tavanomaiseen laivaliikenteeseen verrattuna.

Lisätietoja:
Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy, puh. +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: