Ajankohtaista / Viron kilpailuviranomainen on hyväksynyt FSRU:n terminaalisäännöt

Viron kilpailuviranomainen on hyväksynyt FSRU:n terminaalisäännöt

Viron kilpailuviranomainen (Konkurentsiamet) on hyväksynyt LNG-terminaalilaivan terminaalisäännöt. Terminaalisäännöt on laadittu varmistamaan terminaalikapasiteetin tasapuolinen ja syrjimätön saatavuus kaikille markkinatoimijoille.

Suomen ja Baltian maiden huoltovarmuussyistä LNG-alus voidaan tarpeen vaatiessa ankkuroida terminaalisatamaan myös Virossa ja siirtää kaasua Balticconnectorin kautta. Tästä syystä terminaalisäännöille on haettu myös Viron kilpailuviranomaisen hyväksyntä.

Aiemmin joulukuussa Suomen Energiavirasto toimivaltaisena viranomaisena vahvisti Floating LNG Terminal Finland Oy:n (FLTF) terminaalisäännöt. FLTF on Gasgrid Finland Oy:n 100 % tytäryhtiö.

Vahvistetut säännöt, ehdot ja sopimukset löytyvät Gasgrid Finlandin verkkosivuilta: Terminaalisäännöt ja -sopimukset.

Lisätietoja
Olli Sipilä, toimitusjohtaja, Gasgrid Finland Oy +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria