Ajankohtaista / Vihreä siirtymä tuo työtä ja hyvinvointia koko Suomeen – Gasgrid mukana CLC:n kampanjassa

Vihreä siirtymä tuo työtä ja hyvinvointia koko Suomeen – Gasgrid mukana CLC:n kampanjassa

Climate Leadership Coalition CLC ja sen yli 90 jäsentä nostavat Kaikkien aikojen jättipotti – kampanjassa esiin vihreän siirtymän ja sen vaatimien investointien merkityksen ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja siirtymän luomat mahdollisuudet suomalaiselle yhteiskunnalle. Vihreän siirtymän keihäänkärjet voivat luoda mahdollisuudet jopa 100 miljardin vientituloihin vuoteen 2035 mennessä, ja sen kautta työtä, toimeentuloa ja hyvinvointia koko maahan.

Suomalaisyritysten ja -yhteisöjen yhteenliittymä Climate Leadership Coalition CLC ja sen jäsenet ovat lanseeranneet Kaikkien aikojen jättipotti -kampanjan, joka nostaa esiin vihreän siirtymän tärkeyden ja mahdollisuuksia suomalaiselle elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle. Erityisen tärkeää on löytää yhteistyön mallit ja tavat eri sektoreiden ja myös yritysten valtion ja kuntien välille. Gasgrid Finland on mukana kampanjassa.

CLC ja konsulttiyhtiö Boston Consulting Group (BCG) arvioivat tuoreessa tutkimuksessaan, että vihreä siirtymä voi tuoda Suomelle 85–100 miljardin euron vientitulot vuoteen 2035 mennessä.

Investoinnit vihreään siirtymään tuovat työtä ja hyvinvointia koko Suomeen

Oikein suunnatuilla investoinneilla ja liiketoimintaratkaisuilla on mahdollista vähentää päästöjä maailmanlaajuisesti. Ilmastovaikutuksen lisäksi yritysten arvoketjujen kautta viennillä on kokoaan suurempi vaikutus koko Suomen työllisyydelle ja hyvinvoinnille.

Vientitulojen kasvu merkitsee työpaikkoja, uutta osaamista, yritysten toisiaan ruokkivaa menestystä ja alueiden elinvoimaa. Innovaatioihin ja lopputuotteisiin tarvitaan materiaaleja ja energiaa, ja niiden tuotantoon Suomessa on oikeita resursseja. Meillä on monipuolista huippuosaamista ja näyttöä eri aloilta maailman johtavista innovaatioista, joiden kehittämistä on jatkettava. Tämä vaatii investointeja niin yrityksiltä kuin valtioltakin.

Suomen kestävää kasvua rakentamassa -kampanjan osana ovat: Gasgrid, Neste, Fortum, BCG, Fiskars Group, Energiateollisuus, Huhtamäki, LähiTapiola, St1, Teknologiateollisuus, Vaisala, Ålandsbanken ja Sanoma sekä yli 80 muuta CLC:n jäsentä.

CLC:n tiedote:  Vihreän siirtymän viennillä työtä ja hyvinvointia koko Suomeen – jaossa on kaikkien aikojen jättipotti – CLC

Lisätietoja:

Johtaja, Viestintä, vastuullisuus ja yhteiskuntasuhteet​ Virve Wright, puh. 040 552 9219, virve.wright@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Testaamme vikabanneria