Haku
Close this search box.
Ajankohtaista / Gasgrid Finlandin vuoden 2022 vuosiraportti on julkaistu

Gasgrid Finlandin vuoden 2022 vuosiraportti on julkaistu

Gasgrid Finlandin vuoden 2022 vuosiraportti on julkaistu yhtiön verkkosivuilla. Vuosikertomus sisältää vuosikatsauksen, vastuullisuusraportin, selvityksen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä, vuoden 2022 palkitsemisraportin, hallituksen toimintakertomuksen sekä vuoden 2022 tilinpäätöksen. 

Vuosiraportti 2022 kuvaa Gasgrid Finlandin liiketoiminnan ja vastuullisuuden olennaisimmat alueet. Raportti on valmisteltu noudattaen GRI:n with reference -raportointiviitekehystä ja valittuja tunnuslukujen standardeja. Lisäksi vastuullisuusraportin 12 indikaattoria on varmennettu.  

”Vuosi 2022 oli toimintaympäristöltään poikkeuksellinen. Energiakriisin aiheuttama epävarmuus markkinoilla sekä asiakkaillemme toteuttama hinnanalennus heijastui myös Gasgridin taloudelliseen tulokseen, joka heikkeni edellisvuosista. Haasteista huolimatta vuoteen mahtui kuitenkin myös lukuisia erinomaisia onnistumisia. Vuoden aikana toteutimme ennätysajassa mm. LNG-terminaalihankkeen Inkooseen, siirsimme kaasun toimitukset Imatran-rajapisteeltä Balticconnector-yhdysputkeen, ylitimme 1 000 tapaturmattoman päivän rajapyykin sekä varmistimme asiakkaillemme 100 % toimitusvarmuuden. Otimme harppauksia eteenpäin myös Suomelle tärkeiden puhtaiden kaasujen osalta julkaisemalla lukuisia merkittäviä vetykehityshankkeita. Näiden saavutusten siivittämänä on hyvä jatkaa eteenpäin seuraavaan vuoteen”, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Olli Sipilä.  

Raportin voit lukea kokonaisuudessaan Julkaisut-sivulta. 

Lisätietoja: 

Olli Sipilä, toimitusjohtaja, +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi
Petri Dahlström, talousjohtaja, +358 40 778 9260, petri.dahlstrom@gasgrid.fi
Virve Wright, johtaja, viestintä, vastuullisuus ja yhteiskuntasuhteet, +358 40 552 9219, virve.wright@gasgrid.fi 

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: