Aktuellt / Meddelande om avvikelse från bullerbeslutet

Meddelande om avvikelse från bullerbeslutet

Pålningsarbetena i anslutning till byggandet av hamnkonstruktionerna vid den flytande LNG-terminalen har fördröjts uppskattningsvis med en vecka från den planerade måltidtabellen. Det har föreslagits att pålningsarbetena ska fortsätta under veckorna 40 och 41, i avvikelse från bullerbeslutet, till klockan 24 under alla veckodagar samt som borrpålningar som räcker cirka 30 minuter mellan kl. 24 och 07.

Gasgrid har meddelat Ingå kommun om verksamhet som avviker från bullerbeslutet INGÅ/359/11.03.01.00/2022 på byggarbetsplatsen vid kajområdet i Ingå hamn.

Byggnadsarbetena vid LNG-terminalen har i övrigt framskridit i enlighet med planerna och målen, och avvikelsen från arbetstiderna gäller inte andra byggåtgärder.

Aktuella pressmeddelanden och mer detaljerad information om hur projektet framskrider finns här.


Kontaktpersoner på byggplatsen: 

Projektchef för hamnbyggandet: Matti Utriainen 044 906 7766, matti.utriainen@ramboll.com
Byggplatschef för byggarbetet med naturgasledningen: Janne Volanen, +358 50 458 6897, janne.volanen@neste.com
Entreprenaden för hamnbyggandet: Markku Sollo, +35840 078 4443, markku.sollo@boskalis.com
Entreprenaden för naturgasröret: Juha Hakulinen, +35840 074 3305, juha.hakulinen@empekkinen.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/
Gasgrid Finland Oy is a Finnish state-owned company and transmission system operator with system responsibility. We offer our customers safe, reliable and cost-efficient transmission of gases. We actively develop our transmission platform, services and the gas market in a customer-oriented manner to promote the carbon-neutral energy and raw material system of the future. Find out more: www.gasgrid.fi/

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Vi testar bara uppmärksamhetsbannern