Sök
Stäng denna sökruta.
Aktuellt / Informationsmöte om terminalfartygsprojektet för invånarna i Ingå kommun 9.12.

Informationsmöte om terminalfartygsprojektet för invånarna i Ingå kommun 9.12.

LNG-terminalfartyget Exemplar är planerat att anlända till Ingå djuphamn i december 2022. Arbetet med att bygga hamnkonstruktioner och förbindelseröret har framskridit väl och avsikten är att LNG-terminalfartyget börjar producera gas särskilt för den finländska industrins och de finländska hushållens samt de baltiska ländernas behov vintern 2023.

Gasgrid Finland ansvarar för överföringsnätet för gas och genomför projektet med LNG-terminalfartyget på begäran av finska staten. Genom projektet ersätts de gasleveranser som Finland tidigare importerat från Ryssland. Gasgrid håller en informationssession i Ingå för lokalbefolkningen fredagen den 9 december kl. 18:00 på  Merituulen koulu (Idrottsvägen 3). Välkommen att höra och diskutera mer om projektet.

Gasgrid Finland är ett statsbolag som verkar som systemansvarig för överföringssystemet i Finland. Vi erbjuder våra kunder säker, pålitlig och kostnadseffektiv gasöverföring. Vi utvecklar vår överföringsplattform, våra tjänster och gasmarknaden på ett aktivt och kundorienterat sätt för att främja framtidens koldioxidneutrala energi- och råvarusystem. Läs mer: www.gasgrid.fi

Dela: