Aktuellt / Informationsmöte om terminalfartygsprojektet för invånarna i Ingå kommun 9.12.

Informationsmöte om terminalfartygsprojektet för invånarna i Ingå kommun 9.12.

LNG-terminalfartyget Exemplar är planerat att anlända till Ingå djuphamn i december 2022. Arbetet med att bygga hamnkonstruktioner och förbindelseröret har framskridit väl och avsikten är att LNG-terminalfartyget börjar producera gas särskilt för den finländska industrins och de finländska hushållens samt de baltiska ländernas behov vintern 2023.

Gasgrid Finland ansvarar för överföringsnätet för gas och genomför projektet med LNG-terminalfartyget på begäran av finska staten. Genom projektet ersätts de gasleveranser som Finland tidigare importerat från Ryssland. Gasgrid håller en informationssession i Ingå för lokalbefolkningen fredagen den 9 december kl. 18:00 på  Merituulen koulu (Idrottsvägen 3). Välkommen att höra och diskutera mer om projektet.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/
Gasgrid Finland Oy is a Finnish state-owned company and transmission system operator with system responsibility. We offer our customers safe, reliable and cost-efficient transmission of gases. We actively develop our transmission platform, services and the gas market in a customer-oriented manner to promote the carbon-neutral energy and raw material system of the future. Find out more: www.gasgrid.fi/

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Vi testar bara uppmärksamhetsbannern