Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Gasgridin Inkoon LNG-terminaali sai täydennystä

Gasgridin Inkoon LNG-terminaali sai täydennystä

LNG-tuontilaiva Vivit Americas LNG on tuonut täyden lastin nesteytettyä maakaasua Gasgridin Floating LNG Terminal Finlandin Exemplar-alukseen Inkoossa. Alus saapui Inkoon satamaan 2.4. ja lastaus saatiin päätökseen 4.4.. Lastaus sujui suunnitellusti ja kaasu syötettiin kaasuverkkoon teollisuuden, energiatuotannon ja kotitalouksien hyödynnettäväksi.

Lähde/Source/Källa: Gasdgrid Finland Oy

”Olemme hyvin tyytyväisiä laivakäyntiin ja Inkoon terminaalialueen toimijoiden yhteistyöhön operaatioiden aikana. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin toimituksiin kevään aikana. Huhtikuun puolessa välissä avautuu myös mahdollisuus varata kapasiteettia jo seuraavalle kaasuvuodelle, joka alkaa 1.10.2023”, kertoo Gasgridin Floating LNG Terminal Finland Oy:n toimitusjohtaja Satu Mattila.

Floating LNG Terminal Finland Oy on vuonna 2022 perustettu Gasgrid Finlandin tytäryhtiö, joka operoi kelluvan LNG-terminaalin toimintoja. Terminaali aloitti toimintansa tammikuussa 2023 Inkoon satamassa. LNG-terminaali varmistaa kaasun saannin Suomen lisäksi Baltiaan. Laivan nesteytetty maakaasu höyrystetään kaasuksi ja syötetään Gasgridin kaasuverkkoon toimitettavaksi teollisuudelle ja energialaitoksille.

LNG toimitetaan globaaleilta kaasumarkkinoilta. Uudelleen lastaus kestää tyypillisesti noin vuorokauden. Laivan höyrystyskapasiteetti on yli 40 TWh vuodessa, ylittäen Suomen vuotuisen maakaasun käyttötarpeen, joka on tyypillisesti ollut noin 25 TWh vuodessa.

Lisätietoja:
Satu Mattila, CEO, Gasgrid Floating LNG Terminal Finland Oy, puh. +358 45 135 2288, satu.mattila@gasgrid.fi

Viestinnän yhteyshenkilö Satu Linkola, Gasgrid Finland Oy, puh. 046 877 3392, satu.linkola@gasgrid.fi

Lisätietoa terminaalista ja kuvia: LNG-terminaalilaiva – Gasgrid Finland

 

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: