Sök
Stäng denna sökruta.
Aktuellt / Landskapens och kommunernas roll i utvecklingen av vätgasekonomin och infrastrukturen – utredningsarbetet fortsätter

Landskapens och kommunernas roll i utvecklingen av vätgasekonomin och infrastrukturen – utredningsarbetet fortsätter

Gasgrid främjar projekt för utveckling av vätgasinfrastrukturen och utreder för närvarande alternativ till sträckning av vätgasledningar. För att stödja detta arbete genomförs intervjuer för att kartlägga läget i planeringen av markanvändningen i kommunerna och landskapen.

De första intervjuerna i maj–juni 2023

Den första intervjuomgången genomfördes i maj och juni 2023. Den popularitet som intervjuerna rönte överraskade oss positivt, och det skulle ha funnits fler villiga intervjudeltagare än vad vi kunde erbjuda intervjutider. Därför fortsätter vi att samla in uppgifter och erbjuder intervjutider för dem som inte rymdes med under den första omgången eller för dem som tidsschemat inte passade då och som fortfarande är villiga att delta. Mellanrapporten om vårens intervjuer finns nu framlagd på Gasgrids webbplats, länk: https://gasgrid.fi/kehitys/suomesta-maailman-houkuttelevin-vetytalousmaa/#Tilaisuudet-ja-tapahtumat. Välj från listan “Selvitystyön tulosten julkistus maakuntien ja kuntien roolista vetytalouden ja infrastruktuurin kehitystyössä 27.6.2023”. Klicka på ”Material på svenska”
Rapporten finns också tillgänglig engelska.

Andra intervjuomgången oktober–november 2023

Intervjuerna genomförs såsom på våren på uppdrag av Gasgrid av 3E Energy Oy/Mari Tuomaala. Intervjun genomförs som en videointervju och räcker ca 1 timme. Intervjufrågorna sänds på förhand.
Du kan boka tid för intervjun per e-post: mari.tuomaala(at)3e-energy.fi eller per telefon: 040 587 7256.
Intervjuerna genomförs före mitten av november.

Gasgrid Finland är ett statsbolag som verkar som systemansvarig för överföringssystemet i Finland. Vi erbjuder våra kunder säker, pålitlig och kostnadseffektiv gasöverföring. Vi utvecklar vår överföringsplattform, våra tjänster och gasmarknaden på ett aktivt och kundorienterat sätt för att främja framtidens koldioxidneutrala energi- och råvarusystem. Läs mer: www.gasgrid.fi

Dela: