Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Maakuntien ja kuntien rooli vetytalouden ja ​infrastruktuurin kehitystyössä – selvitystyö jatkuu

Maakuntien ja kuntien rooli vetytalouden ja ​infrastruktuurin kehitystyössä – selvitystyö jatkuu

Gasgrid edistää vetyinfrastruktuurin kehityshankkeita ja selvittää parhaillaan vetyputkistojen linjausvaihtoehtoja. Tämän työn työ tukemiseksi toteutetaan haastatteluita, jonka avulla kartoitetaan kuntien ja maakuntien maankäytön suunnittelun tilannetta. 

Ensimmäiset haastattelut touko-kesäkuussa 2023  

Ensimmäinen haastattelukierros toteutettiin touko- ja kesäkuussa -23. Haastatteluiden saama suosio yllätti positiivisesti, ja halukkaita haastatteluun osallistujia olisi ollut enemmän, kuin mitä pystyimme haastatteluaikoja tarjoamaan.  

Tämän vuoksi jatkamme tiedonkeruuta ja tarjoamme haastatteluaikoja niille, jotka eivät mahtuneet tälle ensimmäiselle kierrokselle tai joille aikataulu ei sopinut, ja ovat halukkaita edelleen osallistumaan.

Kevään haastattelujaksoa koskeva väliraportti on nyt nähtävillä Gasgridin verkkosivuilla, linkki: https://gasgrid.fi/kehitys/suomesta-maailman-houkuttelevin-vetytalousmaa/#Tilaisuudet-ja-tapahtumat. Valitse listalta “Selvitystyön tulosten julkistus maakuntien ja kuntien roolista vetytalouden ja infrastruktuurin kehitystyössä 27.6.2023”. 

Raportti on saatavilla myös ruotsiksi ja englanniksi. 

Toinen haastattelujakso loka-marraskuussa 2023  

Haastattelut toteuttaa kevään tapaan Gasgridin toimeksiannosta 3E Energy Oy / Mari Tuomaala. Haastattelu toteutetaan videohaastatteluna, jonka kesto on n. 1 tunti. Haastattelukysymykset toimitetaan ennakkoon.  

Haastatteluun voi varata ajan sähköpostitse: mari.tuomaala(at)3e-energy.fi tai puhelimitse: 040 587 7256.
Haastattelut toteutetaan marraskuun puoliväliin mennessä.
 

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: