Search
Close this search box.
Ajankohtaista / LNG-alus Solaris toi täydennystä Inkoon terminaaliin

LNG-alus Solaris toi täydennystä Inkoon terminaaliin

LNG-tuontilaiva Solaris on tuonut täyden lastin nesteytettyä maakaasua Gasgridin Floating LNG Terminal Finlandin Exemplar-alukseen Inkoossa. Lastaus sujui suunnitellusti ja kaasu syötettiin kaasuverkkoon teollisuuden, energiatuotannon ja kotitalouksien hyödynnettäväksi.

Suunnitelman mukaisesti laivoja saapuu terminaalille noin 1-2 kuukaudessa. Terminaali on toimittanut jo tähän mennessä kokonaisen LNG-aluksen verran (1 000 GWh) kaasua siirtoverkkoon. Määrä vastaa energiassa noin 50 000 sähkölämmitteisen talon vuosikulutusta vastaavaa määrää.

Solaris (LNG carrier)

”Lähes koko kuluvan kaasuvuoden kapasiteetti on varattu. Terminaalin kevään ja kesän kaikki slotit on varattu ja vielä varattavissa on yksi slot elokuussa ja yksi syyskuussa.  Avasimme myös 17.4. seuraavan 1.10. alkavan kaasuvuoden terminaalikapasiteetin varausmahdollisuuden ja tarjolla on 35 slotia koko kaasuvuodelle. Varausikkuna on auki toukokuun puoleen väliin asti. Terminaali toimii hyvin ja operointi on sujuvaa”, kertoo Gasgridin Floating LNG Terminal Finland Oy:n toimitusjohtaja Satu Mattila.

Floating LNG Terminal Finland Oy on vuonna 2022 perustettu Gasgrid Finlandin tytäryhtiö, joka operoi kelluvan LNG-terminaalin toimintoja. Terminaali aloitti toimintansa tammikuussa 2023 Inkoon satamassa. LNG-terminaali varmistaa kaasun saannin Suomen lisäksi Baltiaan. Laivan nesteytetty maakaasu höyrystetään kaasuksi ja syötetään Gasgridin kaasuverkkoon toimitettavaksi teollisuudelle ja energialaitoksille.

LNG toimitetaan globaaleilta kaasumarkkinoilta. Uudelleenlastaus kestää tyypillisesti noin vuorokauden.

Lisätietoja:
Satu Mattila, CEO, Gasgrid Floating LNG Terminal Finland Oy, puh. +358 45 135 2288, satu.mattila@gasgrid.fi

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: