Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Balticconnectorin kaupallinen käyttö alkanut suunnitelmien mukaisesti

Balticconnectorin kaupallinen käyttö alkanut suunnitelmien mukaisesti

Gasgrid Finland ja Viron kaasuverkonhaltija Elering havaitsivat 8.10.2023 aamuyöstä epätavallista paineen laskua maiden välillä kulkevassa merenalaisessa Balticconnector-kaasuyhdysputkessa. Putkiosuus eristettiin pian havainnon jälkeen sulkemalla Balticconnectorin venttiilit. Putkiosuudessa todennetun vaurion aiheuttama kaasuvuoto pysähtyi putkiosuuden eristämisen ja venttiilien sulkemisen myötä.

Balticconnector-meriputken kaupallinen käyttö on käynnistynyt tänään 22.4. suunnitelmien mukaisesti. Tämänhetkisen ennusteen mukaan markkinatoimijat tulevat tämän kaasuvuorokauden aikana siirtämään kaupallista kaasua Virosta Suomeen noin 10 GWh ja vastaavasti Suomesta Viroon noin 70 GWh.

Gasgrid Finland ja Elering suunnittelevat siirtävänsä fyysistä kaasua Suomesta Viroon tämän päivän aikana noin 60 GWh, mikä on edellä kuvattujen kaupallisten siirtomäärien erotus. Balticconnectorin tekninen maksimikapasiteetti Suomesta Viroon on noin 78 GWh/vuorokausi ja toistaiseksi kaasunsiirto meriputkessa on toiminut normaalisti.

Lisätietoja:

Janne Grönlund, johtaja, Gasgrid Finland Oy, +358 40 036 8825

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: