Aktuellt / Avtalsförhandlingarna mellan Gasgrid Finland och Fortum har avslutats – LNG-terminalfartygsprojektet går vidare som planerat

Avtalsförhandlingarna mellan Gasgrid Finland och Fortum har avslutats – LNG-terminalfartygsprojektet går vidare som planerat

Gasgrid Finland och Fortum har undertecknat ett avtal om att placera ett LNG-terminalfartyg, Exemplaria, i Fortums hamn i Ingå. Ingå, som ligger på sydkusten i Finland, har en djuphamn som passar för ändamålet, som ligger nära rörledningar genom vilka man distribuerar gas till industrier och andra slutanvändarsektorer i Finland, Estland och Östersjöområdet.

”Våra team både på Gasgrid och Fortum har gjort ett fantastiskt jobb under sommaren. Vi undertecknade avtalet om den flytande LNG-terminalen i Ingå hamn i enlighet med föravtalet. Ett stort tack för det goda samarbete vi haft hittills”, säger Olli Sipilä, vd för Gasgrid.

Byggandet av hamnanläggningarna och naturgasledningen har redan påbörjats och LNG-terminalfartyget beräknas vara i drift i december 2022.

 

Aktuell information om LNG-terminalfartygsprojektet och tidigare pressmeddelanden finns här.

 

Ytterligare information:
Olli Sipilä, verkställande direktör, +358 40 589 4686, olli.sipila@gasgrid.fi
Esa Hallivuori, projektledare för det flytande LNG-terminalprojektet, Gasgrid Finland Oy, +358 40 581 5027, esa.hallivuori@gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/
Gasgrid Finland Oy is a Finnish state-owned company and transmission system operator with system responsibility. We offer our customers safe, reliable and cost-efficient transmission of gases. We actively develop our transmission platform, services and the gas market in a customer-oriented manner to promote the carbon-neutral energy and raw material system of the future. Find out more: www.gasgrid.fi/

Dela:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Vi testar bara uppmärksamhetsbannern