Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Gasgrid Finlandin LNG-terminaalin melumallinnukset ja -mittaukset jatkuvat kesällä

Gasgrid Finlandin LNG-terminaalin melumallinnukset ja -mittaukset jatkuvat kesällä

Gasgridin LNG-terminaali aloitti toimintansa Inkoon satama-alueella tammikuussa 2023. Aluksen toiminnan aikaisesta melusta on tehty teoreettinen mallinnus ennen aluksen saapumista syksyllä 2022.  Toiminnan käynnistyttyä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on edellyttänyt terminaalin toimintojen melupäästömittausta sekä ympäristömelun mittauksia. Osa mittauksista on jo suoritettu ja osittain mittaukset ovat käynnissä.

Ympäristömelumittauksia on tehty kevään aikana Ympäristöministeriön melumittausohjeen 1/1995 vaatimusten mukaisesti.  Melumallinnukset ja -mittaukset on tehtävä ministeriön ja viranomaisen edellyttämissä sääolosuhteissa luotettavien tulosten varmistamiseksi. Mittauksia tehdään sekä laivan kannella melulähteistä että terminaaliin naapurustossa.  Kun melun lähde on tarkennettu, voimme tehdä kaikki tarvittavat toteutettavissa olevat toimenpiteet koetun haitan vähentämiseksi. LNG-terminaali toimii Fortumin ympäristölupapäätösten ja ELY-keskuksen määräysten mukaisesti.

Melumittausten tulokset kerrotaan asukastilaisuuksissa tulosten valmistuttua.

Satamaan saapuvan LNG-laivan lastin purku kestää tyypillisesti noin vuorokauden. Suunnitelman mukaisesti laivoja saapuu terminaalille noin 1-3 kuukaudessa. Nesteytetty maakaasu höyrystetään laivassa uudelleen kaasuksi, jonka jälkeen kaasu siirretään lastausvarren ja 2,2 km yhdysputken kautta Gasgridin kaasuverkon kautta loppuasiakkaiden käyttöön. Kaasun käyttäjät esimerkiksi teollisuudessa tarvitsevat kaasua tasaisesti, joten terminaali on toiminnassa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Kelluvan LNG-terminaalin operoinnista vastaa Gasgridin tytäryhtiö Gasgrid Floating LNG Terminal Finland. Terminaali aloitti toimintansa tammikuussa 2023 Inkoon satamassa.

Lisätietoja:

info@gasgrid.fi

 

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: