Ajankohtaista / Purchase interests regarding the commissioning cargo of the Floating Storage and Regasification Unit

Purchase interests regarding the commissioning cargo of the Floating Storage and Regasification Unit

Floating LNG Terminal Finland Oy (FLTF) (a 100% subsidiary of Gasgrid Finland Oy) is currently in process of arranging a Floating Storage and Regasification Unit (FSRU) to Inkoo, Finland or Paldiski, Estonia. As part of the process, the FSRU needs to be cooled and a commissioning cargo for technical testing needs to be supplied. The current estimate is that the commissioning cargo will be delivered approximately mid-December.

During the commissioning process the commissioning cargo will be regasified into the transmission system (either Finnish or Estonian). The resulting gas will be sold to national security of supply organizations (SoS) and market participants. The SoS’s will have a priority.

The commissioning cargo size is estimated to be approximately 1 TWh. The regasification schedule is subject to the terminal start-up schedule and the commissioning process itself. Therefore, no firm daily regasification capacity can be guaranteed yet.

Gas will be sold to market participants on a market-related price. The exact price including all service fees and a terminal regasification fee will be published at the time of the procurement of the commissioning cargo.

Kindly indicate your interest to participate in buying gas from the commissioning cargo. Please send your indicative volume offtake requirement to mika.myotyri@gasgrid.fi no later than 17 October 2022.

For any inquiries, please contact mika.myotyri@gasgrid.fi.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria