Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Gasgrid vetymarkkinaselvityksen vastausaikaa pidennetty lokakuun loppuun

Gasgrid vetymarkkinaselvityksen vastausaikaa pidennetty lokakuun loppuun

Selvitämme parhaillaan kansallisen vetyinfrastruktuurin linjausvaihtoehtoja sekä vedynsiirtotarpeita Suomessa ja Itämeren alueella. Teollisten toimijoiden vetymarkkinaselvityskysely avattiin kesäkuussa.  Markkinaselvityksen tarkoituksena on selvittää teollisuuden kiinnostusta liittyä tulevaisuudessa vetyinfrastruktuuriin ja arvioida teollisten toimijoiden hankkeiden kehitystä suhteessa infrastruktuurin kehitystarpeisiin.  Toimialan aktiivisen ja nopeatempoisen kehittymisen vuoksi vastausaikaa on pidennetty lokakuun (10/2023) loppuun. Kyselyn tuloksista tullaan julkaisemaan vuoden 2023 lopussa yhteenveto.

Vetymarkkinaselvitys on avoin kaikille vetymarkkinoiden teollisuustoimijoille ja hankekehittäjille. Selvityksen aikana toimijoita pyydetään indikoimaan mahdollisten vetyhankkeiden sijaintia, vedynsiirto- ja varastointitarvetta sekä hankkeiden kehitysaikataulua, jotta vetyinfrastruktuuria voidaan kehittää toimijoiden tarpeita vastaavaksi. Selvitys toteutetaan kyselynä.

Gasgrid Finland edistää kansallisen vetyverkon, kansainvälisen infrastruktuuriyhteistyön sekä Itämeren alueen vetymarkkinan kehittymistä. Olemme käynnistäneet kolme laajaa infrastruktuurin kehityshanketta edesauttamaan vetytalouden investointien syntymistä Suomeen. Investoinneilla vedyntuotantoon ja vedynkäyttöön on suuri rooli infrastruktuurin rakentumisessa ja infrastruktuuri-investointien toteutumisessa. Lisäksi ne tuovat työtä ja hyvinvointia koko Suomeen.

Selvityksen taustaa ja 8.6. pidetyn webinaarin aineisto: Webinaari: Gasgridin vetymarkkinaselvitys – Gasgrid Finland

Linkki kyselyyn: Vetyinfrastruktuurin kehitys Suomessa (Markkinaselvitys) (office.com)

Lue lisää projekteistamme: Suomesta maailman houkuttelevin vetytalousmaa – Gasgrid Finland

Lisätietoja:

Heli Virkki

Kehityspäällikkö, Vetylaaksot, Gasgrid Finland Oy,  heli.virkki@gasgrid.fi

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: