Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Webinaari: Gasgridin vetymarkkinaselvitys

Webinaari: Gasgridin vetymarkkinaselvitys

Gasgrid Finland edistää kansallisen vetyverkon, kansainvälisen infrastruktuuriyhteistyön sekä Itämeren alueen vetymarkkinan kehittymistä. Gasgrid on käynnistänyt kolme laajaa infrastruktuurin kehityshanketta, joiden tarkoituksena on edesauttaa vetytalouden investointien syntymistä Suomeen. Investoinneilla vedyntuotantoon ja vedynkäyttöön on suuri rooli infrastruktuurin rakentumisessa ja infrastruktuuri-investointien toteutumisessa. Lisäksi ne tuovat työtä ja hyvinvointia koko Suomeen. 

Gasgrid tutkii parhaillaan kansallisen vetyinfrastruktuurin linjausvaihtoehtoja sekä vedynsiirtotarpeita Suomessa ja Itämeren alueella. Tämän työn tukemiseksi Gasgrid selvittää teollisten toimijoiden vetyyn liittyviä suunnitelmia vetymarkkinaselvityksellä.  Markkinaselvityksen tarkoituksena on selvittää teollisuuden kiinnostusta liittyä tulevaisuudessa vetyinfrastruktuuriin ja arvioida teollisten toimijoiden hankkeiden kehitystä suhteessa infrastruktuurin kehitystarpeisiin.

Vetymarkkinaselvitys on avoin kaikille vetymarkkinoiden teollisuustoimijoille ja hankekehittäjille. Selvityksen aikana toimijoita pyydetään indikoimaan mahdollisten vetyhankkeiden sijaintia, vedynsiirto- ja varastointitarvetta sekä hankkeiden kehitysaikataulua, jotta vetyinfrastruktuuria voidaan kehittää toimijoiden tarpeita vastaavaksi. Selvitys toteutetaan kyselynä. 

Pääset vastaamaan selvitykseen oheisesta linkistä: Vetymarkkinaselvitys teollisuustoimijoille ja hankekehittäjille.

Avasimme webinaarissa markkinaselvityksen taustoja ja vastaamme kysymyksiin. Katso tilaisuuden esitysmateriaali

 

 

 

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: