Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Gasgrid mukaan maailman suurimpaan yritysvastuualoitteeseen Global Compactiin

Gasgrid mukaan maailman suurimpaan yritysvastuualoitteeseen Global Compactiin

Gasgrid on liittynyt YK:n Global Compact –yritysvastuualoitteeseen. Aloitteen myötä olemme osa vapaaehtoista johtajuusfoorumia, jonka tarkoituksena on edelleen kehittää vastuullista liiketoimintaa UN Global Compactin kymmenen periaatteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

UN Global Compact on YK:n vapaaehtoinen, maailman suurin yritysvastuuta edistävä aloite, joka tarjoaa yrityksille kansainvälisesti tunnetun vastuullisuuden viitekehyksen. Aloitteen allekirjoittaneet yritykset sitoutuvat toimimaan kymmenen periaatteen mukaisesti ihmisoikeuksiin, työelämän standardeihin, ympäristöön ja korruption kitkemiseen liittyen. Aloitteessa mukana olevilla yrityksillä on vuosittainen raportointivelvoite YK:lle vastuullisuusperiaatteiden noudattamisesta. Aloitteen on allekirjoittanut jo yli 20 000 yritystä yli 160 maassa.

“Rajat ylittävää, puhdasta energiataloutta ja hiilineutraalia yhteiskuntaa edistävänä toimijana liittyminen osaksi kansainvälisesti tunnistettua vastuullisuuskonseptia on meille tärkeää. Aloitteen myötä vahvistamme liiketoiminnassamme jo vakiintunutta vastuullisuuden edistämis- ja kehittämistyötä sekä pääsemme osaltamme vaikuttamaan globaalien kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen”, toteaa toimitusjohtaja Olli Sipilä.

Gasgridin tavoitteena on olla vastuullisuusasioita aktiivisesti edistävä, läpinäkyvä ja luotettava yhteiskunnan toimija. Osana UN Global Compact – aloitetta saamme lisää työkaluja, asiantuntemusta ja uusia verkostoja vastuullisuustyöhömme. Aloitteen kymmenen periaatetta huomioidaan yhtiössämme osana vastuullisuusohjelman ja politiikkojen päivitystä jo kuluvan vuoden aikana. Aloitteen puitteissa etenevää vastuullisuustyötämme voit seurata jäsenprofiilisivullamme YK:n Global Compact –verkkosivustolla.

Lisätiedot:

Virve Wright, johtaja, viestintä, vastuullisuus ja yhteiskuntasuhteet
Virve.wright@gasgrid.fi

Minna Tolonen, vastuullisuuspäällikkö
minna.tolonen@gasgrid.fi

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: