Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Vuosiraportti 2023: Gasgrid vakiinnutti roolinsa osana rajat ylittävää energiajärjestelmää  

Vuosiraportti 2023: Gasgrid vakiinnutti roolinsa osana rajat ylittävää energiajärjestelmää  

Vuosi 2023 päätti Gasgridin ensimmäisen strategiakauden. Strategiakaudella neljä vuotta sitten perustettu yhtiö vakiinnutti roolinsa osana kansallista rajat ylittävää energiajärjestelmää ja rakensi perustaa vetytaloudelle. Vuonna 2023 Gasgridin tytäryhtiö käynnisti LNG-terminaalilaivan toiminnan ja turvasi tämän avulla Suomen huoltovarmuutta ja kaasunsaantia myös poikkeustilanteissa. Juuri julkaistu vuosiraportti kuvaa Gasgridin liiketoiminnan, strategian ja vastuullisuuden kehitystä vuonna 2023 sekä tiivistää edistymistä päättyneellä strategiakaudella. 

– Vuosi 2023 oli jatkumo edellisen vuoden energiakriisiin Euroopassa ja Suomessa. Suunnitelmallinen riskienhallinta, saumaton sidosryhmäyhteistyö sekä sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö olivat avainasemassa onnistumisissamme muun muassa vetyhankkeidemme edistämisessä, LNG-terminaalilaivan toiminnan käynnistämisessä sekä Balticconnector-meriputken vaurion korjaamisessa, sanoo Gasgridin toimitusjohtaja Olli Sipilä.

Gasgridin ensimmäinen, nelivuotinen strategiakausi päättyi vuoden 2023 lopussa, joten raportissa kuvataan, miten strategiaa toteutettiin.

– Vuonna 2020 toteutettu yhtiön perustaminen ja kaasumarkkinoiden avaaminen vietiin strategiakaudella onnistuneesti loppuun. Vakiinnutimme myös roolimme osana kansallista rajat ylittävää energiajärjestelmää. Olemme integroineet vastuullisuuden kiinteäksi osaksi toimintaa läpi organisaation, mikä näkyy henkilöstömme vahvana sitoutumisena vastuullisuusohjelmaamme. Korkean asiakas- ja sidosryhmätyytyväisyyden ohella olen iloinen siitä, että henkilöstön tyytyväisyys ja halu suositella Gasgridia työnantajana ovat huippuluokkaa, Sipilä sanoo. 

Vuosi 2024 käynnisti Gasgridin uuden, kolmivuotisen strategiakauden.
– Otamme yhä aktiivisemman roolin siinä, miten Suomen energiajärjestelmä mahdollistaa talouskasvun ja turvallisuuden tulevaisuudessa. Vety ja muut puhtaat kotimaiset kaasut ovat tärkeässä asemassa tulevaisuuden energiajärjestelmässä esimerkiksi jatkojalosteiden ja säätövoiman muodossa. Tuemme Suomea matkalla Euroopan vetytalouden moottoriksi, Sipilä kuvaa.

Sidosryhmät pitävät Gasgridia vastuullisena yrityksenä

Vuosiraportti sisältää laajan katsauksen vastuullisuuden kehittymisestä yhtiössä. Sidosryhmät pitävät Gasgridia erittäin vastuullisesti toimivana yrityksenä syksyn 2023 Luottamus&Maine-tutkimuksen mukaan. Gasgrid kehitti vastuullisuutta muun muassa liittymällä vuoden 2024 alussa maailman suurimpaan yritysvastuualoitteeseen Global Compactiin. Aloitteeseen sitoutumalle yhtiö toteuttaa muun muassa hallintotapaan, ihmisoikeuksiin ja työntekijöiden oikeuksiin liittyviä YK:n periaatteita ja edistää kestävän kehityksen tavoitteita toiminnassaan. 

Suomenkielinen vuosiraportti julkaistu verkkosivuilla – englanninkielinen julkaistaan huhtikuussa

Vuosiraportti on julkaistu saavutettavana pdf-raporttina Julkaisut-sivulla.Raportti sisältää vuosi-, strategia- ja vastuullisuuskatsauksen lisäksi selvityksen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä, palkitsemisraportin sekä hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen. Raportti noudattaa GRI:n (Global Reporting Initiative) with reference -raportointiviitekehystä ja raportin vastuullisuusosio on varmennettu 20 indikaattorin osalta. Kestävyysraportointidirektiivi tulee sovellettavaksi Gasgridilla vuoden 2025 alusta alkaen, ja raportoinnin kehitystyötä edistetään vaiheittain. 

Englanninkielinen raportti julkaistaan Gasgridin verkkosivuilla huhtikuun puolivälissä. 

 

Lisätietoja: 

Olli Sipilä, toimitusjohtaja, olli.sipila@gasgrid.fi
Petri Dahlström, talousjohtaja, petri.dahlstrom@gasgrid.fi
Virve Wright, johtaja, viestintä, vastuullisuus ja yhteiskuntasuhteet, virve.wright@gasgrid.fi
Gasgridin viestintä: viestinta@gasgrid.fi 

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: