Ajankohtaista / Gasgrid Finland täyttää laissa asetetut vaatimukset riippumattomuudesta

Gasgrid Finland täyttää laissa asetetut vaatimukset riippumattomuudesta

Energiavirasto on vahvistanut Gasgrid Finland Oy:n riippumattomuuden maakaasun siirtoverkkotoiminnassa 19.8.2020 antamallaan päätöksellä.

Gasgrid Finland Oy toimitti hakemuksen järjestelmävastaavan siirtoverkonhaltijan riippumattomuuden varmentamisesta Energiavirastolle 14.1.2020. Energiavirasto antoi asiasta välipäätöksen 4.5.2020, johon Euroopan komissiolla ei 2.7.2020 antamassaan lausunnossa ollut huomautettavaa.

Energiaviraston mukaan Gasgrid Finlandilla ei ole kytköksiä maakaasun tai sähkön tuotantoon ja toimittamiseen, jotka voisivat vaarantaa siirtoverkonhaltijan riippumattomuuden maakaasun siirtoverkkotoiminnassa. Päätöksen ehtona on Baltic Connector Oy:lle kuuluvan Balticconnector-putken osuuden siirtäminen Gasgrid Finland Oy:n välittömään omistukseen heti, kun Baltic Connector Oy:n velvoitteet suhteessa Euroopan komissioon on täytetty.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tehtävänämme on varmistaa turvallinen, kustannustehokas ja luotettava kaasunsiirto asiakkaillemme ja yhteiskunnalle. Kehitämme aktiivisesti infrastruktuuriamme, palveluitamme ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Testaamme vikabanneria