Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Maakaasuputken siirtourakka valmistumassa Malmin alueella

Maakaasuputken siirtourakka valmistumassa Malmin alueella

Malmin alueella Helsingissä kulkevan maakaasuputken siirtourakan putkenrakennus on lähes valmis liitoksia lukuun ottamatta. Maakaasuputkia siirretään pois tulevien katujen ja korttelialueiden kohdilta, jotta Nallenrinteen ja Lentoasemakortteleiden asuinalueet on mahdollista rakentaa, ja jotta lain edellyttämät suojaetäisyydet asutuksen ja maakaasun siirtoputkiston välillä toteutuvat.

Uusi putkiosuus on koestettava, eli painetestattava ennen käyttöönottoa. Koestustyövaiheet vaativat erikoiskaluston oloa liitospaikkojen läheisyydessä. Kalustojen käyntiäänet voivat aiheuttaa meluhaittaa ympäristöön. Käyntiäänien lisäksi voi kuulua paineiden säädöstä johtuvia suhisevia ääniä. Koestuksen onnistuminen edellyttää, että siihen liittyvät työvaiheet tehdään yhtäjaksoisesti. Työt pyritään toteuttamaan mahdollisimman nopeasti ja ympäristön häiriöt mahdollisuuksien mukaan minimoiden.

Koestustyöt tapahtuvat viikoilla 31–32, ja melua aiheuttavat työvaiheet ajoitetaan arkipäiville klo 7–22 välille. Alueella voi liikkua tänä aikana myös tavanomaista enemmän työmaa-ajoneuvoja.

Liitostyöt tapahtuvat viikolla 33. Uusi putkilinja otetaan käyttöön liitostöiden valmistuttua. Liitostöiden jälkeen työ jatkuu vielä paikoin vanhan putkilinjan purkamisella ja alueiden ennallistamisella. Kaikkien alueiden arvioidaan valmistuvan syksyn 2023 aikana.

Helsingin kaupunki on tilannut maakaasuputken siirtotyöt Gasgrid Finland Oy:ltä. Pääurakoitsijana toimii Louhintahiekka Oy.

Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä.

Alue kartalla 

Uutta Helsinkiä rakentamassa – sivusto Helsingin kaupungin verkkosivuilla 

 

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: