Search
Close this search box.
Ajankohtaista / Maakaasun siirtoputkisto tyhjennetään Savelanpuistossa – alueella meluhaittoja ja osa kulkureiteistä pois käytöstä 15.–17.8.2023

Maakaasun siirtoputkisto tyhjennetään Savelanpuistossa – alueella meluhaittoja ja osa kulkureiteistä pois käytöstä 15.–17.8.2023

Gasgrid Finland Oy siirtää Helsingin kaupungin tilauksesta maakaasun siirtoputkea. Työhön liittyvästä maakaasuputken tyhjennyksestä aiheutuu melua Helsingin Savelan venttiiliaseman ympäristössä ja Tattariharjun venttiiliasemalla 15–17.8.2023. Melupaikan osoitteet ovat Savelan venttiiliasema Jengipolku 6, Helsinki sekä Tattariharjun venttiiliasema Kytkintie 27, Helsinki.

Paikalla tehtävistä töistä aiheutuu melua 15.8.2023 klo 17–19 välisenä aikana noin 15 minuutin ajan maakaasun ulospuhalluksesta ja sen jälkeen työmaatyyppistä melua putken paineistuksesta Savelan venttiiliasemalla.

Työmaatyöskentelystä syntyvää melua syntyy 16.8. klo 7–10 välisenä aikana Savelan ja Tattariharjun venttiiliasemilla.

Putkiston töiden valmistuttua, melua aiheutuu 16.8. klo 20–22 välisenä aikana Savelan venttiiliasemalla tai jos työt viivästyvät, vaihtoehtoinen aika on seuraavana aamuna 17.8. klo 7–9.
Melu johtuu maakaasuputken ulospuhalluksesta, puhdistuksesta ja paineistuksesta. Työt aiheuttavat lyhytaikaista melua noin 300 metrin päähän venttiiliasemasta. Alueella voi esiintyä myös maakaasun hajusteen hajua, mikä ei ole vaarallista. Kaasuputken tyhjennyksestä ei aiheudu muuta haittaa tai vaaraa alueen asukkaille.

Savelanpuiston kevyen liikenteen väylät venttiiliaseman ympäriltä suljetaan kartan mukaisesti työmaa-aidoilla noin 200 metrin etäisyydeltä töiden ajaksi. Puiston ja kenttien käyttäjät ohjataan pois alueelta ennen meluavien töiden aloittamista.

Pahoittelemme muutostöistä aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja: Joonas Peltola, liitostyöt, ViafinGAS Oy, p. 040 62 08 800, joonas.peltola@viafingas.fi

Gasgrid Finland on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/

Jaa: